Vinden Binden Boeien, dat zijn de drie pijlers van een succesvol selectie- en retentiemanagement

Niet duur 

Steven Ghesquiere benadrukt dat gerichte selectie helemaal niet duur hoeft te zijn.

Steven Ghesquiere: “Bedrijfsleiders en managers denken vaak dat gemotiveerde

werknemers dun gezaaid en moeilijk te vinden zijn en dat ze veel sneller van baan veranderen dan vroeger, maar een gerichte selectie leidt echt tot een hogere retentie en is op termijn goedkoper. Mits de nodig structuren houdt u mensen met motivatie en goesting aan de slag.” Belangrijk voor Xtra is om de bedrijfscultuur te vatten en om de echte behoefte van uw bedrijf te begrijpen zodat de medewerkers die geselecteerd worden een absolute match zijn met uw bedrijf.

Steven Ghesquiere: “Het resultaat van deze strategie is dat vacatures sneller ingevuld geraken, dat de onderbemanning minder lang aansleept, dat er minder stress is omdat iedereen met goesting aan dezelfde kar trekt en dat er een hogere productiviteit is omdat de kennis en ervaring niet wegvloeit.”

Wil u uw nieuwe medewerkers ook Vinden Binden en Boeien? Neem contact op met Xtra.

Xtra in de Cloud, handig voor jobstudenten en tijdelijke werkkrachten

Als eerste in ons land lanceerde Xtra een handige en unieke app voor studenten en tijdelijke werkkrachten. Xtra in de Cloud is een hippe en zeer gebruiksvriendelijke planningstool waarmee u personeel snel en op een efficiënte manier kan vinden, binden en boeien.

Xtra Interim en Select, voor uw volledig HR-beleid

Steven Ghesquiere: “Honderden werkzoekenden en studenten hebben onze app reeds gedownload op hun smartphone. Al deze kandidaten zijn gescreend en als het ware op slechts één klik verwijderd van een mogelijke opdracht. Ons bestand aan kandidaten groeit bovendien dagelijks aan.”

Ook uw (flexibel) personeel kan gebruik maken van de app. Op een eenvoudige manier kan u hen aan een opdracht koppelen.

Vinden Binden Boeien

Steven Ghesquiere: “Onze app is ook een mooi voorbeeld van onze Vinden Binden Boeien strategie. Zoeken en vinden doet u uw kandidaten zeer snel en zonder moeite kan u ze vervolgens aan een opdracht koppelen. De app doet zijn werk en de planning komt vanzelf. U bespaart enorm veel tijd in het zoeken van mensen (= vinden), en koppelt deze kandidaten snel en eenvoudig aan een opdracht (= binden). Met de app creëert u een hip imago dat nieuwe medewerkers aantrekt om voor u te komen werken (=boeien).”plaatsen.

Xtra Interim en Select, voor uw volledig HR-beleid

Xtra Interim en Select ondersteunt uw volledig HR-beleid. Zo biedt Xtra gemotiveerde uitzendkrachten aan in de specialisaties industrie en techniek, maritiem en logistiek, commerciële profielen in binnen- en buitendienst, personeel voor retail en all round administratieve profielen. Heeft u zelf een kandidaat-werknemer gevonden? Dan neemt Xtra Payrolling de volledige loonadministratie op zich en Xtra ondersteunt u ook graag bij de uitwerking van uw HR-strategie, met advies over evaluaties van personeel, absenteïsme, veiligheid, retentie,… Met Xtra Selectie stelt Xtra zijn expertise ter uwer beschikking wanneer u een nieuwe, vaste werkkracht wil aanwerven. Xtra gaat dan samen met u op zoek naar de juiste persoon op de juiste plaats.

Kom snel meer te weten!

Bezoek de website!