Succesvolle starter leert ondernemers verkopen vanuit hun H.A.R.T.

Na twintig jaar ervaring in commerciële functies in grote nationale en internationale bedrijven maakte Cindy Vranken in maart 2015 haar droom waar om zelf ondernemer te worden. Ze werd de eerste online salestrainer voor ondernemers in België en Nederland. Haar zelf ontwikkelde verkooptraining is gebaseerd op haar Verkopen vanuit je H.A.R.T.-methode die ze op de volgende pagina’s uiteen zet.

“Als je verkoopt vanuit je hart en je blijft dicht bij jezelf dan wordt verkopen tof en meteen ook veel makkelijker”, stelt ze. Reeds meer dan 2000 ondernemers namen vorig jaar deel aan een van Cindy’s trainingen. Een van de redenen waarom Mega Cindy is genomineerd voor de trofee ‘Starter van het Jaar’ op de Nacht van de KMO 2016.

“De naam Mega Cindy tovert een lach op de mensen hun gezicht en is daardoor makkelijk te onthouden”, steekt Cindy Vranken van wal. “Maar ik hoop niet dat mensen denken dat ik het hoog in mijn bol heb want door als Mega Cindy naar buiten te treden wil ik dat ondernemers onthouden dat ik ze graag te hulp wil schieten op vlak van verkoop.”

Cindy Vranken studeerde voor bedrijfstolk en is perfect vijftalig. Haar talenkennis kwam haar goed van pas bij het uitbouwen van haar salescarrière in grote nationale en internationale bedrijven, waaronder AEG, Belgacom en IBM.

Cindy Vranken: “Rond mijn 40ste verjaardag kreeg ik een now or never-gevoel en heb ik de knoop doorgehakt om de droom, die ik eigenlijk al van kindsbeen af had, waar te maken. Ik besliste om ondernemer te worden in sales, mijn passie. Dat was mijn beste beslissing ooit!”

Dat bleek wel uit de succesvolle start van haar bedrijf: binnen een maand gaven 67 KMO’s en zelfstandigen uit België en Nederland haar hun vertrouwen. Inmiddels is dat aantal flink gegroeid, mede dankzij het partnernetwerk dat ze opzette met 24 concullega’s. Vranken onderscheidt zich doordat ze zich exclusief  is gaan richten op ondernemers en zaakvoerders en daarmee op hun specifieke problemen op het vlak van verkopen. Bovendien werkt ze voor 95% online wat voor deze doelgroep een uitkomst blijkt te zijn. Op deze manier kunnen ondernemers de aangeboden stof tot zich nemen op momenten dat het hen uitkomt.

Cindy Vranken: “Het gaat veelal om mensen die vanuit hun passie of hun talent een product of een dienst hebben ontwikkeld en een eigen zaak begonnen zijn. Ofwel mensen die een zaak overnamen maar zich niet thuis voelen in verkopen of er onzeker over zijn.” “Veel ondernemers blijken het bijvoorbeeld moeilijk te hebben met het vaststellen van prijzen voor hun product of dienst. Dat is een onderwerp dat in een traditionele salestraining niet aan bod komt. Voor zaakvoerders is dit echter van levensbelang want je moet beseffen dat wanneer je korting geeft, je hiermee aan je eigen winstmarge knabbelt. Weet bovendien dat een klant zelden omwille van de prijs koopt, maar wel omwille van jou. Omdat hij met jou zaken wil doen, omdat hij jou vertrouwt.”

“Dat is slechts een van de onderwerpen waar ik aan werk met mijn cursisten. Niet alleen door mijn kennis te delen, maar ook door met hulp van een expert actief te werken aan onze vaak belemmerende mindset.”

Ondernemers verdienen te stralen in hun bedrijf!

Kom snel meer te weten!

Bezoek de website!