Eerste hybride taxi’s van Antwerpen

Als eerste taxibedrijf in Antwerpen heeft Antwerp-Tax in 2015 hybride taxi’s in gebruik genomen. Het bedrijf investeerde vorig jaar in 37 nieuwe Mercedes E300 Bluetec Hybrid diesel elektrische wagens, goed voor meer dan een derde van het wagenpark, dat in totaal 120 taxi’s en minibusjes telt. Alle voertuigen, de minibusjes, waaronder enkele exemplaren voor rolstoelgebruikers, dragen de Mercedes-ster. De taximaatschappij neemt met de hybride taxi’s opnieuw een pioniersrol op.

In de loop van zijn geschiedenis, die teruggaat tot in 1929, heeft Antwerp-Tax regelmatig een voortrekkersrol gespeeld. Gedelegeerd bestuurder Koen Van Oorschot: “Zo waren we in 1957 het eerste taxibedrijf in Antwerpen dat radiocommunicatie in zijn taxi’s installeerde en in de jaren zeventig waren wij ook eerst met de introductie van minibusjes. In 1997 waren we opnieuw de eerste in Antwerpen en één van de eersten in Europa om onze taxi’s met GPS te volgen zodat onze dispatchers toen reeds zeer snel de juiste taxi naar de klanten konden sturen en hen een indicatie konden geven wanneer deze zou aankomen. Met deze technologie kan de dispatching zeer snel berekenen waar de meest aangewezen taxi voor de rit zich bevindt. Het systeem houdt daarbij rekening met de gemiddelde snelheid, de files, hoe snel je in een bepaalde straat mag rijden….

In 2008 was Antwerp-Tax-chauffeur Mon Van Gastel de eerste Belgische taxivoerder met een IRU-onderscheiding, een erediploma voor ervaren chauffeurs, en nu zijn er dus de nieuwe hybride taxi’s.

Koen Van Oorschot: “Een genot om mee te rijden. Deze 37 nieuwe wagens vergden weliswaar een serieuze investering, maar we zijn er heel blij mee. Van onze chauffeurs en van onze klanten horen we niets dan enthousiaste reacties. Elektrisch rijden is veel rustgevender. Je wordt het gejaag van de dieselmotor niet meer gewaar. Bovendien is het brandstofverbruik lager en hebben deze wagens ook minder onderhoud nodig.”

Handige Antwerp-Tax App, mét betaalservice

Reeds in 2011 ontwikkelde Antwerp-Tax zijn handige gratis app waarmee u heel gemakkelijk een taxi kan bestellen. De app is beschikbaar voor Android, iPhone en PC.

Koen Van Oorschot: “Nieuw sinds oktober is de mogelijkheid via de app je taxirit ook met je smartphone te betalen. Na elke betaling met de app krijg je een mail in je mailbox met de vermelding dat je een taxirit gemaakt hebt van A naar B en van het bedrag. Daarnaast biedt de applicatie ook tal van andere voordelen. In heel wat andere steden in Europa kan je via de Antwerp-Tax-app een taxi bestellen uit het netwerk van 60.000 taxi’s. Via de app kan je op een wegenkaartje volgen welke wagen met welke nummerplaat voor je onderweg is en wanneer de taxi bij jou komt voorgereden. Geef je naast het vertrekadres ook je bestemmingsadres in, dan krijg je ook een indicatie van de prijs.” Vanzelfsprekend kan je ook een taxi telefonisch of via mail bestellen.

Antwerp-Tax neemt opnieuw pioniersrol op

Goed opgeleide chauffeurs

Antwerp-Tax besteedt veel aandacht aan de opleiding van de chauffeurs. Zij dienen Nederlands te kennen en kennis te hebben van de stad Antwerpen. Daarnaast geeft Antwerp-Tax hen zelf nog extra opleidingen: sociale vaardigheden, preventief rijgedrag, agressietrainingen, toeristische kennis en vervoer van personen met een beperking.

Service

Service en kwaliteit draagt Antwerp- Tax hoog in het vaandel. Komt Antwerp-Tax je van de luchthaven afhalen? Dan zullen de medewerkers steeds het vluchtnummer checken zodat de taxi bij vertraging van het vliegtuig niet nutteloos aan de luchthaven dient te staan wachten.

Door de hypermoderne telefooncentrale die Antwerp-Tax begin 2015 installeerde, kunnen heel wat oproepen automatisch afgehandeld worden (= autobooker).

Koen Van Oorschot: “Deze module wordt vaak gebruikt door kappers, hotels, dokters, cafés,… wanneer zij een taxi voor hun klanten willen laten voorrijden, hoeven zij niet meer te wachten tot ze  een telefonist aan de lijn krijgen wanneer ze ons nummer bellen. Na een druk op toets 1 krijgen ze onmiddellijk te horen wanneer de taxi er zal zijn. Het systeem weet immers welk adres er achter het telefoonnummer schuil gaat.”

Betalen met Bancontact

In de taxi’s van Antwerp-Tax kan u niet alleen met een kredietkaart, maar ook met Bancontact betalen, zodat er nagenoeg geen cash geld meer in de taxi’s nodig is. Bedrijven kunnen ‘op factuur’ rijden. De ritten die jij en/ of je medewerkers maken worden dan eenmaal per maand gefactureerd.

BESTEL UW TAXI

Bezoek de website!